Какви са рисковете при наднормено тегло?

Публикувано в Съвети за Отслабване | 0 коментара

Какви са рисковете при наднормено тегло?

отслабнала жена отляво и дебела такава отдясноАко запазите вашето здравословно нормално тегло, ефективното функциониране на костите, мускулите, мозъка, сърцето и други органи в продължение на дълги години ще е успешно. Наднорменото тегло намалява качеството и продължителността на живота, като увеличава риска от няколко смъртоносни заболявания, включително диабет, някои видове рак и сърдечни заболявания.

Затлъстяването намалява почти всеки аспект на здравето от репродуктивната и дихателна функция, настроението и паметта.

Здравословният начин за сваляне на килограми е бавно и постепенно, а не чрез гладуване. Запомнете това! Подходящ хранителен режим и спорт ще ви осигурят здраве.

 

Затлъстяване и диабет:

Въпреки, че възпалението е компонент на имунната система, и част от лечебния процес, неподходящото възпаление води до различни здравословни проблеми и масите клетки особено тези натрупани в областта на талията секретират хормони и други вещества, които предизвикват възпаление. Състоянието, което е най-силно повлияно от телесното тегло е диабет тип 2. Това може да направи тялото по-малко чувствително към инсулин, да промени начина, по който то обработва мазнините и въглехидратите и това съответно води до по високи нива на кръвната захар. В крайна сметка до диабет и негови усложнения.

 

Затлъстяването и сърдечно-съдови заболявания

слаба жена по банскиЖените с наднормено тегло и затлъстяване със 62% имат по-голям риск от ранна сърдечна смърт и 53% по-висок риск от ранна смърт, от всеки тип сърдечно-съдови заболявания, в сравнение с жените с нормално тегло. Тук имаме и добра новина, че загубата на 5 или 10% от теглото могат да понижат нивото на кръвната захар и холестерола и триглицеридите  като по-добри  и други сърдечно-съдови рискови фактори.

Затлъстяването увеличава риска от исхемичен инсулт с 22%,  а затлъстяването го увеличава с 64%

 

Затлъстяването и Рака

Връзката между рака и затлъстяването не е съвсем ясна, както при диабета и сърдечно-съдовите заболявания това се дължи на факта, че Ракът не е отделна болест, а колекция от отделни заболявания. През 2017 година са направени изследвания, които показват, че има убедителни доказателства за асоциация между наднорменото тегло и рак на хранопровода, панкреаса, дебелото черво, ректума и бъбреците.

Можете да намалите рисковете от по-горе изброените заболявания като намалите значително килограмите си чрез различни хранителни режими и спорт, като по този начин ще контролирате теглото си , и ще бъдете по-здрави.

 

Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − two =