Как да започнете здравословен начин на живот?

Публикувано в Здравословно Хранене | 3 коментара

Как да започнете здравословен начин на живот?

Напоследък все повечe хора се замислят, как да се избавят от вредните си навици. Някои са принудени да го направят, поради влошено здраве, а други просто са.наясно с необходимостта да преминат към по-здравословен начин на живот, за да запазят младостта и красотата си. Във всички случаи, това решение е правилно, въпреки, че за постигане на целта, ще трябва да се работи усилено.

Здравословен начин на живот и отслабване

На първо място, следва да се отбележи, че под здравословен начин на живот се разбира съвкупност от мерки и специфично човешко поведение, насочени към предотвратяване на заболявания, подобряване на здравето и трайно отслабване. Това означава, че не е някакъв специален метод, а цяла система, която трябва да се следва през цялото време. Околните ще ни поздравят, че следваме принципите си, но като допълнение към външните фактори е много важно вътрешното желание за укрепване на тялото. Като цяло, вероятността човек да премине към здравословен и правилен начин на живот, зависи от следните фактори:

 • образование и условия на живот
 • ориентация и лични ценности, които се формират на базата на личен опит и възприемане на света
 • наличието на условия за поддържане на правилно хранене и дневен режим, което в този случай означава, да имате достатъчно свободно време и място за обучение и възможност да се храните с екологично чисти продукти.
 • съдействие от страна на околните

Индивидуален подход и диета за отслабване:

Всеки сам за себе си решава как да организира живота си в съответствие със своите нужди и цели. Трудно е да се намери човек, който не би искал да живее много години, без да се натъква на различни заболявания. Най-добрият начин да се чуствате добре и на 20, и на 100 години – трябва да спазвате определени правила – диета, физическа активност и т.н. Но дали наистина има смисъл, и дали ще има ефект, ако се откажете от вредните, но много приятни навици?

Най-доброто доказателство за значимостта на прехода към здравословен начин на живот са резултатите от научните изследвания. Те показват ,че повече от 50% от състоянието на тялото не зависи от гените, а от организирането на собственото ни съществуване. Така,че дори едно дете с перфектна наследственост може да се изправи пред сериозни заболявания, когато порасне, ако като възрастен редовно пие алкохол или седи в продължение на дълги часове пред монитора на компютъра. От своя страна, хора предразположени към диабет, рак и други заболявания, могат да изглеждат страхотно в продъкжение на дълги години, без да прибягват до услугите на лекарите, при спазване на правилно хранене и начин на живот.

Цели за постигане и резултати от отслабването:

радостна жена хванала 2 гирички, постигнала отслабване чрез пречистваща диета.В действителност, ако намерите в себе си воля и упоритост да промените живота си, можете да постигнете следното:

 1. Намаляване на риска от всякакви заболявания
 2. Поддържане на привлекателен външен вид
 3. Да бъдете активни и пълни с енергия
 4. Предотвратяване на депресия и промени в настроението
 5. Създаване на имидж на успешен човек във всички отношения
 6. Да станете родители на здрави деца
 7. Трайно и безвредно отслабване на застоялото тяло

Не,се заблуждавайте, ако мислите, че би било достатъчни да промените само нпкои аспекти на живота си, за да бъдете здрави и проспериращи. Ще трябва да се откажете от различни стимуланти, както и от алкохол и тютюневи изделия, защото те унищожават нервната система и ви пречат да възприемате адекватно околния свят. Трябва да помислите сериозно по следните въпроси:

 • Осигуряване на спокойно място за пребиваване
 • Изготвяне на оптимална за вашето тяло диета
 • Създаване на условия за редовна физическа активност
 • Спазване на лична хигиена
 • Култивиране на полезни умения и навици

Рейтинг: 5.0. от 2 гласа
Моля изчакайте...

3 коментара

 1. Супер полезна статия за отслабване

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 2. Спирам пиците ще пиша дали има ефект!

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 3. Ще се пробва задълже!

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 14 =