Как се свалят мазнини?

Публикувано в Съвети за Отслабване | 2 коментара

Как се свалят мазнини?

В днешно време, да ходиш на фитнес е модерно. Голяма част от хората, които започват да тренират, ходят на фитнес с цел покачване на мускулна маса. Натрупването на мускулна маса не е толкова трудно за повечето, особено ако се тренира правилно и консумира много здравословна храна. Масата като общо понятие, не бива да бъде бъркана с чистата мускулна маса! Доста от трениращите, които прекалено много наблягат на храната, макар и здравословна, натрупват дебел слой от мазнина над техните мускули.

Всъщност свалянето на мазнини не е толкова сложен и труден процес. Много добре знаете, че преди да започнете каквото и да е било отслабване трябва да вярвате в своя успех. Ако вие самите не вярвате в него, няма смисъл да се захващате изобщо. Колкото повече труд влагате, за да постигнете вашата цел, толкова по-лесно ще я постигнете. Трудът изпълнен със старание и желание е просто забавление. Отслабнете с усмивка! Не приемайте това като задължение, а като забавление.

Най-важното, за да свалите мазнините е храненето. Ролята на храната е около 70%, 20% за възстановяване и 10% останават за тренировката. За едно денонощие ние тренираме 1-2ч, спим около 8ч и през останалото време се храним през 3ч часа. Точно поради тази причина храната е най-важното нещо . Трябва да обърнете внимание на приема на протеин, въглехидрати, здравословни мазнини и калориите.

Ролята на въглехидратите в отслабването

За да свалиш мазнините, трябва да се увеличи приема на протеини и да се намалят въглехидратите. Голяма грешка е намаляването рязко приема на въглехидрати. Това води до загуба на мускулна маса. Трябва постепенно да се ограничи приема на въглехидрати.

слабо женско тяло - отслабнало и тънко

Ролята на протеина

Половината от диетата ви за отслабване трябва да се състои от висококачествени протеини. Основните храни, които присъстват в менюто Ви трябва да бъдат богати на чист протеин. А именно: пилешките гърди, пуешките гърди, бедни на мазнини риби (риба тон), яйцата (на 5-6 белтъка 1 жълтък), обезмаслена извара. Консумирайте ги само печени или варени.

Количеството протеин се определя от това колко килограма сте и каква е целта Ви – покачване на мускулна маса или сваляне на телесните мазнини.

Все още никой не е гласувал.
Моля изчакайте...

2 коментара

  1. Ходя непрекъснато на фитнес ,но като гледам другите какви изваяни тела имат се подискам

    Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
    Моля изчакайте...
  2. Определено ще пробвам с протейни

    Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
    Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × two =