Няколко съвета за отслабване- част 1

Публикувано в Съвети за Отслабване | 2 коментара

Няколко съвета за отслабване- част 1

Имате ли проблеми с намаляване на теглото? Или бихте искали да го губите по-бързо?

Тъжната истина е, че идеите – да ядате по-малко, се движите повече – не работят в дългосрочен план. Преброяване на калории, упражняване в продължение на часове всеки ден и опити да игнорирате глада си? Това е ненужно страдание , пропиляване на времето  и волята Ви. Това е загуба на тегло за мазохисти. В крайна сметка почти всеки се отказва.

1. Изберете диета с ниско съдържание на въглехидрати

Ако искате да отслабнете, трябва да започнете, като  избягвате захар и нишесте (като хляб). Основното предимство на диетата с ниско съдържание на въглехидрати е, че Ви кара да искате да ядете по-малко . Дори и без да се броят калориите, повечето хора с наднормено тегло се хранят с много по-малко калории,и с  по- ниско съдържание на въглехидрати. Захар и нишестето могат да увеличат глада, като същевременно тяхното избягване може да понижи апетита Ви до адекватно ниво.  В крайна сметка: диетата с ниско съдържание на въглехидрати намалява глада прави  по-лесно , яденето по-малко. И това може дори да увеличи изгаряне на мазнините в покой.

2. Яжте, когато сте гладни

Най-често срещаната грешка при стартиране на ниско въглехидратна диета е  гамаляването на приема на въглехидрати.Въглехидратите и мазнините са два основни източници на енергия за организма, и той се нуждае от най-малко един от тях.

Ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини = глад

Избягването на въглехидрати, така и на мазнини води до глад и умора. Рано или късно хората не могат да издържат и се отказват. Решението е да се  яде по-естествена мазнина, като например:

 • Масло
 • Зехтин
 • Месо (включително мазнината)
 • мазни риби
 • бекон
 • яйца
 • Кокосовото масло и т.н.

жена, радостна след мерене върху кантар на отслабналото си тяло от излишните мазнини.Винаги яжте достатъчно , така че да се чувствате удовлетворени, особено в началото на процеса на отслабване. Правейки това ,означава, че мазнините се изгарят като гориво от тялото, тъй като нивата на мазнини и хормона инсулин ще се понижи. Ще се превърнете в машина за изгаряне на мазнини. Ще загубите наднорменото тегло без глад.

3. Яжте истинска храна

Друга често срещана грешка при този тип диета е заблуждаванете от творчески маркетинг на специални „ниско съдържащи въглехидрати“ продукти.

Помнете: Една ефективна диета за отслабване трябва да се базира на  истинска храна, като това:

Истинската храна е това,  с което хората са се хранили в продължение на хиляди или (още по-добре) на милиони години, например месо, риба, зеленчуци, яйца, масло, зехтин, ядки и т.н.

Още тук..

Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
Моля изчакайте...

2 коментара

 1. Така си е

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 2. До сега гледах само мазнините ,но това беше полезна статия сега ще гледам и въглехидратите

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =