КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩАТА ЗА ВАС ДИЕТА?

Публикувано в Диети | 5 коментара

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩАТА ЗА ВАС ДИЕТА?

Изборът на подходящ хранителен режим е от изключително значение за това дали вашата диета ще бъде успешна или ще задълбочи още повече проблемите ни с теглото. Важно да бъдете нащрек и да сте информирани за възможните вреди от определени диети. За да сте сигурни, че няма да си навредите с избраната от вас диета трябва да си отговорите на няколко важни въпроса:

 1. Диетата, която сте избарали да следвате балансирана ли е? Включва ли и трите хранителни групи – мазнини, белтъчини и въглехидрати? Все повече диетолозите говорят за разпространените и много-модерни еднокомпонентни диети за отслабване. Те залагат на храненето само и изключително с един или няколко продукта. Въпреки че е възможно този продукт  да е полезен и да топи мазнини, не е добра идея да се лишаваме от разнообразна храна. Това може да увреди трайно обмяната на веществата и след приключване на режима да натрупаме още повече телесна маса. Еднокомпонентните диени се правят временно с цел прочистване от токсините или при определени заболявания.
 2. Диетата ви за отслабване свързана ли е с гладуване и прекалено ниско-калорична ли е? Не е желателно сами да си налагате лишаващи и строги диети. Разбира се, за да отслабнете, трябва да  създадете калориен недостиг, но ако прекалите ще навредите на организма си.
 3. Прекалено сложна ли е за следване диетата ви? Колкото и добре и природосъобразно да е измислен хранителния ви режим, ако диетата препоръчва трудни за спазване правила и менюта, няма да можете да го следвате дълго.
  Придържайте се към такива диети които ви дават насоки как да планирате храненията си за деня и как да ги приготвяте.слаба жена с портокал до тънкото бедро изказваща колко е намалила теглото си
 4. Обещава ли ви бързи резултати? Това е един от  най-важните показатели за това успешна или подвеждаща е една диета. Както знаете бързите и лесни победи не вещаят нищо добро. Този ефект  се дължи на дехидратация и сваляне на мускулна маса. Експертите препоръчват да не сваляме н повече от 0,5 – 2 кг. за една седмица.

Усетете сами кога се чувствате добре, опознайте себе си и изберете най доброто за вас!

Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
Моля изчакайте...

5 коментара

 1. така си е

  Рейтинг: 4.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 2. Прави сте ще опитам

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 3. Идвам пролет трябва да се постараем за мацките 😉

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 4. Това ми звучи добре, ще опитам!

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...
 5. еха

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 2 =