Съвети за здравословно хранене

Публикувано в Здравословно Хранене | 1 коментар

Съвети за здравословно хранене

Здравословното хранене е една бързо разрастваща се тенденция. То стои в основата на всички режими с цел отслабване или подобряване на здравословното състояние. Много хора, привърженици на здравословното хранене, приготвят сами ястията си. Така те успешно упражняват контрол върху съдържанието, вкусовите качества и съставките на онова, което консумират. От друга страна готвенето е повече от удоволствие. Чрез него можем да се разтоварим и да проявим завидни креативност и умения.

Ето и няколко основополагащи правила за здравословно хранене и отслабване.

 1. Съхранявайте правилно хранителните продукти
  Добре е да държите отделно плодовете и зеленчуците, които имат ускорен процес на зреене като банани, домати, авокадо и други. При зреенето си те отделят газът етилен, поради което има голяма вероятност да доведат до разваляне на останалите плодове и зеленчуци.
  Съхранявайте зеленолистните зеленчуци в плътно запечатани найлонови пликове с хартиена салфетка, която да абсорбира влагата. Влажността е една от причините, довеждащи до разваляне на зеленолистните зеленчуци.
  Можете да съхранявате във ваза или в буркан, пълен с вода пресните подправки. Това ще запази тяхната свежест.
  Съхранявайте ядките и семената така, че те да не са изложени на пряка слънчева светлина, топлина или на въздух. Тези фактори влияят неблагоприятно върху ненаситените мастни киселини, съдържащи се в ядките и семената.
 2. Не гответе зеленчуците прекалено дълго
  Всички сте чували, че зеленчуците са най-полезни във суровата си форма. Тогава ефекта на витамините и минералите е най-силен и най-благоприятен за организма и му позволява отслабване чрез тази здравословна диета. Ето защо ви съветваме да не готвите зеленчуците прекалено дълго. Прекалено високата температура ще намали ползотворността на естествено- полезните агенти. За това гответе зеленчуците докато не станат съвсем леко сурови – ал денте. Накрая можете да ги овкусите с подходящите подправки.отслабнала жена чрез здравословна диета се мери на кантар в секси поза
 3. Използвайте правилните мазнини
  За готварски цели се препоръчва да използвате масла, чиято температура на изпаряване е висока. Сред тях са кокосовото, маслото от гроздови семки и други. При достигане на температурата на изпаряване, маслото започва да отделя вредни частици като свободни радикали и да се разрушава. Силно ви препоръчваме да използвате Екстра Върджин зехтина само за приготвянето на салати.
 4. Обработвайте правилно варивата
  Златно правило при приготвянето на ориз, боб, жито и прочее е да бъдат накиснати преди сготвянето им за около не повече от 30 минути. Ако се чудите защо това е важно, ето го и отговора. Варивата съдържат фитилова киселина, която ги прави трудни за храномислане. Чрез накисването им, тази киселина се отлага и полезните свойства на хранителните вещества се засилват. Можете също да добавите и ябълков оцет докато приготвяте бобовите храни. Това ще ги направи по-лесно усвоими и вкусни.
 5. Направете си списък
  Ако си изготвите хранителен план, определено ще олекотите ежедневието си и ще си помогнете в борбата с излишните килограми и отслабването. Знаейки няколко дни напред какво ще приготвяте, ще ви спести доста усилия, колебания и стрес при пазаруването. Хранителния план ще се превърне във ваш най-добър приятел, понеже ще ви помага да приготвяте разнообразни бедни на мазнини и калории блюда, докато през това време губите ненужните килограми.
 6. Залагайте на правилните продукти
  Здравословното хранене не случайно се определя като малко по-скъпо занимание. В множество рецепти участват екзотични съставки, чиято цена може да е по-скъпа от предполаганото. Но определено не се опитвайте да заместите съставката с нещо по-евтино само за да спестите. Повярвайте ни, инвестицията е повече от оправдана, защото правилното хранене лежи в основата на доброто здравословно състояние, поддържането на тонус и добра фигура!

Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
Моля изчакайте...

1 Коментар

 1. тия правила действат бреееей

  Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
  Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + nineteen =