Какво е нужно за здравословно отслабване

Публикувано в Съвети за Отслабване | 2 коментара

Какво е нужно за здравословно отслабване

Милиони хора по света се борят с проблеми като натрупването на излишни килограми и затлъстяване. И за това специалисти съветват, че най-подходящият сезон за диета за отслабване е лятото. Това е така, защото този период има изобилие от пресни сезонни плодове и зеленчуци. Това е най-добрият начин за пречистване на тялото и да намалите излишните килограми.

Какво трябва да знаем за здравословното отслабване?

Здравословно отслабване ще ви осигури диетата, която е богата на плодове и зеленчуци. Чрез нея ще набавите на организма ценни хранителни вещества, от които ще извлечете енергия и жизненост. Тя е подходяща за детоксикация и за намаляване на излишните килограми. Също така подобрява храносмилането и кръвното налягане, повишава имунната система, подпомагат цялостно здравето. Освен това има благоприятно въздействие върху състоянието на кожата и косата.

Какви храни трябва да добавим в диетата?

Независимо каква е храната, организмът я разгражда до просто захари, мастни киселини и аминокиселини, а захари се съдържат в плодовете и зеленчуците. Сутринта е добре да започнете с цитросови плодове като лимони, грейпфрути и киви. Те помагат за дравословно отслабването, а и са с ниско съдържание на въглехидрати, подпомагат чревните функции и доброто храносмилане.тъжна жена ядяща здравословно ябълка с цел отслабване и сваляне на излишните й килограми.

Кои храни също може да консумираме за лесно отслабване?

Трябва да добавим и ягодоплодни плодове, тъй като те извеждат лошия холестерол, подобряват на храносмилането и апетита. Може да консумирате плодове като малини, къпини, червена боровинка и до известна степен ягоди и боровинки. А плодове, които ще ви осигуряват нужната енергия и необходимата захар за организма, са високо въглехидратните като: банани, смокини, манго, грозде, органични фурми.

Зеленчуци, които трябва да добавим в диетата

Освен плодовете, има и зеленчуци, които помагат за здравословно отслабване. От тях също може да набавим на организма си нужните вещества. Може да консумираме зеленолистна салата от маруля, магданоз, копър, както и краставици, домат. Освен това може да консумирате и зеленчуков сок от моркови, целина и зеле.

Рейтинг: 5.0. от 2 гласа
Моля изчакайте...

2 коментара

  1. така е няма ли зеленчуци и плодове диетата отива по дяволите!

    Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
    Моля изчакайте...
  2. Зеленчуците и плодовете помагат за бързия метаболизъм

    Рейтинг: 5.0. от 1 гласа.
    Моля изчакайте...

Моля оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 3 =